torstai 7. joulukuuta 2017

Mitä minä sanoin

Tänään herra nimeltään Martin Schulz (SPD) twiittasi mm., että

I want a new constitutional treaty to establish the United States of Europe. A Europe that is no threat to its member states, but a beneficial addition.

ja

A convention shall draft this treaty in close cooperation with the civil society and the people. Its results will then be submitted to all member states. Any state that won’t ratify this treaty will automatically leave the EU.

Nyt on kovat piipussa ja matka kohti täydellistä liittovaltiota käynnistyy. Taitaa mennä ns. itsenäisyytemme viimeisetkin rippeet sen siliän tien. Kovaa puhetta Saksan mitä todennäköisimmin seuraavalta ulkoministeriltä. Mitä tekee kenraalikuvernööri Niinistö? No, hän soittaa Merkelille ja kysyy, että mitä mieltä me mahdetaan olla? Mutta mitä tekee Paavo Väyrynen? Tässäpä sopivaa keskustelunaihetta Suomen parhaillaan käynnissä oleville vaaleille.

Laitetaan muistukseksi pieni videon pätkä silloin, kun brexitiä ei vielä ollut ja eräs gentleman kertoo mitä mieltä hän. Taustalla kuikuilee myös tämänpäiväinen twiittailija.




Ja mitä sitten tapahtuikaan, kun loputon nauru loppui. Kun kukaan ns. länsimaisen sivistystason omaava "henkilö" ei uskonut että näin voi käydä. Blogisti heittää tähän loppuun retorisia kysymyksiä. Miten käy Schulzin hartaan toivomuksen ja kuinka moni maa jättää EU:n? Koska EU tulee hajoamaan? Ja kaikki tapahtuu yllättäen ja pyytämättä, ja juuri silloin, kun kukaan ei sitä odottanut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti