tiistai 25. lokakuuta 2011

Unionissa kaikki hyvin

Demokratia se on kun jyllää Euroopan unionissa, kertoi presidenttiehdokas Paavo Lipponen eilen A-studiossa. Saksan parlamentista ja perustuslakituomioistuimesta on tullut uusi demokraattinen ulottuvuus. Edellinen päättää hyväksytäänkö vai ei sen jälkeen, kun jälkimmäinen on ensin ”tarkistanut” europykälät. Vasta tämän sisäpoliittisen mankelin jälkeen muilla euromailla on mahdollisuus päästä mukaan päättämään yhteisistä euroasioista.

Mihin hävisi talouskomissaari Olli Rehn? Missä luuraa Euroopan parlamentti? Se on se iso porukka - jos joltakulta on päässyt unohtumaan - joka matkustelee viikottain Brysselin ja Strasbourgin väliä. Siellä junassa kuulemma on suomalaisiakin aina mukana. Ainakin yksi enemmän kuin liettualaisia.

Menkel otti niskalenkin Sarkozysta ja antoi karvaisen nallekarhun lohdutukseksi. Sarkozy kimmastui taas jostakin ja kehotti Cameronia pitämään turpansa kiinni. Berlusconi taas kehotti kaikkia muita Euroopan unionin maita olemaan hiljaa. Kenelläkään ei ole varaa isotella. Ruotsalaiset ottivat taas kaiken itseensä ja ihmettelivät, miksi Italialla menee paremmin kuin Ruotsilla. Unionin ulkosyrjäläiset kuninkaalliset ovat kärsimättömiä, kun asiat etenevät niin tuskaisen hitaasti.

Ruotsalaiset rupesivat jo funtsailemaan, että pitäisikö kääntyä naapurimaan puoleen. Siellä kuulemma on joku jättimäinen öljyrahasto, jota voitaisiin sijoittaa paljon tuottavammin. Kun ei rahat riitä, jukolauta. Det går ju inte, fy fan. Koska tulevat kiinalaiset ja ostavat kaikki pois kuleksimasta. Mikä pankki sosialisoidaan – anteeksi siis kansallistetaan – ensimmäisenä? Huomenna, huomenna ei tänään.

Painetta pukkaa vähän siellä ja täällä. Minä kävin tarkistamassa silmäni. Mitään ei näkynyt mutta paineet oli nousussa. Sain uudet prillit ja juoksin heti tsiigaan lähimpää N9:ä. Siinä on sitten hieno tuo swipe, sillä Nokia pyyhkii kaikki kilpailijat. Lisää kosketusta kehiin hyvät unionilaiset, niin hyvää tulee. Huomenna pyyhitään ja huitaistaan kaikki paha pois Brysselissä ja Lontoossa.

6 kommenttia:

  1. Ps. Svenskanrnas motstånd mot EMU ökar och nu är även en majoritet av riksdagens ledamöter emot euro, kirjoittaa Dagens Nyheter. On ne kummia känkkäränkkiä tuolla Ruotsissa.

    VastaaPoista
  2. Joo, hieno peli tuo Nokian N9. Elop olisi saanut pitää suunsa kiinni Lontoossa Windowspuhelimen julkaisutilaisuudessa, niin olisi Nokian kurssikehitys mennyt plussan puolelle. Jotain ilotyttövertauksiakin julkaistuihin puhelimiin on liittynyt, että sitä rataa...

    VastaaPoista
  3. Se on kyllä uskomattoman kova suoritus Nokialta 8 kuukaudessa saada kaksi WP-kännykkää ulos markkinoille. Lisäksi N9 on paras älypuhelin, vanhalle Symbianille vielä Belle päivitys loppuvuodesta ja S-sarjalaiset kaiken muun päälle. Ja paskaa on satanut koko ajan päälle, Noksu is back.

    VastaaPoista
  4. ...taidanpa vaihtaa ipodiin, vaarikin vaihtaisi jos kehtaisi...

    VastaaPoista
  5. asiakkaat ovat kuulema erittäin tyytyväisiä iPodiin, kyllä sellaisen ottaisi mielellään vastaan, jos vain saisi... varmaan vaarikin ottaisi

    VastaaPoista
  6. Mikä ihmeen gPod, ikinä kuullukkaan, vaarilla on N8 ja siinä rokki soi ja sekin on niin Belleä pian.

    Ruotsalaiset saavat muuten jo lainaa negatiivisella korolla, sijoittajat maksavat siitä, että saavat lainata Ruotsin valtiolle, kertoili Kauppalehti. Pankaas paremmaks.

    VastaaPoista