maanantai 15. elokuuta 2011

Suomen kovin jätkä

Kyselyni tulokset osoittivat, että olin taas väärässä. Minulla oli vahva käsitys siitä, että tiesin jo etukäteen, kuka tulee voittamaan Suomen kovimman jätkän tittelin. Näin ei käynyt. Hypoteesini osoittautui epävalidiksi ja en laita sitä edes pienen populaation syyksi. No eipä tarvitse ainakaan käyttää  mitään otantamenetelmiä eikä pitkälle meneviä matemaattisia laskutoimituksia. Äänestäjät tietävät asiansa ja siihen on tyytyminen.

Kyselytutkimuksilla on kuitenkin paha tapa vääristää ja antaa harhaisia tuloksia. Kyselyn tekijä voi antaa sellaisia vastausvaihtoehtoja, jotka tukevat haluttua tulosta. Suljetaan epämieluisat pois ja tehdään siitä niin simppeli, että lopullinen tulos on ennakoitavissa . Sorruin kaikkiin näihin perisynteihin ja vain hyvällä tuloksen tulkinnalla voi enää pelastaa sen, mikä pelastettavissa on.

Olettamukseni oli, että Rane on edelleen kingi. Rane jäi kuitenkin kakkoseksi ja vaihtoehto Minä selviytyi äänestyksen voittajaksi. Minä sai 41% ja Rane 38% äänistä. Muut vaihtoehdot tulivat kaukaa perässä. Vintiöiden Rane –hahmo ei enää purrut lukijoiden enemmistöön. Pientä rispektiä olisin kuitenkin toivonut äänestykseen osallistuneilta. Tosin voittaja sai vain yhden äänen enemmän kuin toiseksi tullut, joten kisa oli tiukka loppuun saakka.

Blogin lukijat siis väittävät olevansa sitä Suomen raskainta ja kovinta sarjaa.  Kovat jätkät eivät tanssi ja pussaa, kovilla jätkillä on ankkuritatuointi ja sitä kävellään talvipakkasellakin t-paita päällä, seilaillaan kaiken maailman vesillä ja potkitaan vanhoja mummoja. Joopa joo, tämä asettaa taas uusia haasteita blogin pitäjälle. Runoilu on varmaan nyt syytä unohtaa ja keskittyä koviin ja asiapitoisiin aiheisiin.

Kohderyhmän haarukointi on kyllä ongelmallista tässä tapauksessa. Kovuutta tarvitaan niin monissa yhteyksissä. Kaduilla ja syrjäisillä kujilla on omat lakinsa.. Elinkeinoelämän raskas sarja paukuttaa omaa talouden kovaa sanomaansa. Painijat ja nyrkkeilijät iskevät tosissaan yhteen ja kaukalo kolisee, kun leijonat pääsevät taas jäälle.

Olen tavannut niin monta Suomen kovinta jätkää jo elämäni aikana, jotta eiköhän nuo kaikki ole jo nähty. Turpiin on tullut niin fyysisesti kuin henkisestikin. Persoonaa vaan enemmän kehiin niin aina jossain soi. Turhalta kysely siis ylipäätään tuntuu ainakin tulosten valossa. Yhtään tietävämmäksi en tullut. Eiköhän panna tämäkin utelu vain huonon huumorin piikkiin.

Kuva: Löysin Suomen suurimman ankkurin puistosta. Se kaivettiin Suomenlahden pohjasta ja kuului vanhalle venäläiselle linjalaivalle, joka kärsi haaksirikon. Ankkuri valmistettiin 1700-luvun lopulla Pietarin lähistöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti