sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kova pala purtavaksi

Russofobian pauloihin ajautuneelle Yleisradion urheilutoimitukselle taitaa olla kova pala, kun Jokerit pelaa KHL:ssä. Niin se taitaa olla monelle muullekin median edustajalle. Iltalehti uutisoi tänään, että Ulkopoliittisen instituutin tutkijan mielestä Jokereiden pitäisi irtautua Putinin KHL:stä.

Kirjoitin Ylelle jokunen aika sitten ihmetykseni, että KHL:n sarjataulukkoa ei vieläkään ole saatu Ylen Teksti-tv:n sivuille. Sieltä kyllä löytyy mm. Sveitsin ja Ruotsin liigan sarjataulukot ja jopa MTV on saanut ympättyä yhdelle sivulleen kaikki KHL:n joukkueet. Fantastista, ajattelin.

Tosin, KHL:ssä pelaa läntisen ja itäisen konferenssin joukkueet. Jokerit pelaa edellisessä, joten olisi luonnollista jakaa joukkueet myös kahdelle sivulle. Mallia voisi ottaa vaikka NHL:stä, jos se muuten on niin vaikea omaksua. Ruotsin SVT:n Teksti-tv:stä nuo KHL:n sarjataulukot toki löytyvät, vaikka ko. liigassa ei pelaakaan yhtään ruotsalaisjoukkuetta.

Yle ei luonnollisesti ole kommentoinut millään tavalla tekemääni ehdotusta. Perusteena käytin mm. seuraavia ajatuksia: KHL on kovatasoinen jääkiekkoliiga, jossa pelaa lähes 40 suomalaispelaajaa, enemmän kuin missään muussa ulkomaisessa liigassa. KHL:ssä valmentaa viisi suomalaista valmentajaa, enemmän kuin missään muussa ulkomaisessa liigassa.

Edelleen suomalainen jääkiekkojoukkue Jokerit pelaa ensimmäistä kauttaan liigassa. Jokereilla on vankka kannattajajoukko ympäri Suomen. Edelleen itäsuomalaiset käyvät bussilasteittain katsomassa  pelejä jopa Pietarissa asti. Edelleen Suomessa asuu merkittävä venäläisvähemmistö, joka on kiinnostunut KHL:n otteluista.

Argumentteja löytyy tarvittaessa lisää.  Ylellä näyttää olevan linjana se, että mistä ei kerrota sitä ei ole olemassa. Sarjataulukon puuttuminen Ylen Teksti-tv:n sivuilta on tyypillinen osoitus Suomen mediaan piilotetusta russofobiasta. Se tuntuu ulkopuoliselta vähäiseltä mutta siitä huolimatta Vaarinajattelija tuntee syvää myötähäpeää Ylen urheilutoimituksen russofobistien puolesta.
  

1 kommentti:

  1. Nyt täytyy antaa pluspropsit Ylelle. Huomasin tänään, että KHL:n sarjataulukko oli ilmestynyt Teksti-tv;n sivuille. Parikymmentä kierrosta ehtivät pelata mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kiitosta vaan ja nyt hurrataan Jokereille.

    VastaaPoista