keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Vedenalaista toimintaa ulkomailla

Sergei selvisi vain täpärästi

Vihdoinkin Sergei voi jo hymyillä vapautuneesti kotona Kaliningradissa. -Oli todella tiukat paikat tuolla merellä, kun kaiken maailman jahtimiehet yrittivät jallittaa tällaista vanhaa äijää. Oli tarkoitus käydä vain pika pikaa ostoksilla Tukholmassa omalla paatilla, mutta siitähän se vasta aikamoinen älämölö nousi, Sergei kummastelee.

-En todellakaan ymmärtänyt, että siitä tällainen ajojahti ja yleinen pulina nousisi. Nyt jäi se Abba -museokin näkemättä, Sergei selvästi harmittelee. Nousin pintaan ilmeisesti vähän liian aikaisin ja väärässä paikassa, kun salamavalot alkoivat jo välkkyä. Vihreitä ja tummia miehiä ja sota-aluksia alkoi pian pörräillä ympärillä. Hätä oli todella suuri, sen voit takuulla uskoa, Sergei kertoo vieläkin ääni väristen.

-On ne ruotsalaiset sitten äkkipikaista porukkaa. Kun tällainen rauhaa rakastava eläkeläinen haluaisi vähän seilailla ulkomailla niin heti ollaan kimpussa. Yritin kyllä kovasti kysellä oikeaa reittiä, mutta kaikki vain pötkivät pakoon ruotsia molottaen. Sai olla takuulla viimeinen kerta, kun Ruotsiin matkustan. Hemma bra men borta bäst on kyllä täyttä paskapuhetta, Sergei puhisee vihaisena.

Kotiin hän ei ole vielä uskaltanut mennä. -Tuli luvattua eukolle, että toisin mukanani sellaisia kiiltäviä naisten tanssivaatteita, kun tuo parempi puoliskokin on suuri Abba-fani. Ajattelin ottaa ensin pari rauhoittavaa vodkaa tuossa lähikuppilassa. Eukko se on semmoinen kälättäjä kanssa, Sergei huokaa lopuksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti