keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Täällä taas

Aika juoksee ja mies harmaantuu. Fantastista, ajattelin. Viimeisestä päivityksestä taitaa olla jo kaksi ja puoli vuotta, joten syystäkin on kiristettävä hanskojen nyörit ja astuttava kehään. Kirjoitellaan ajankohtaisista ja muistakin mieltä kutkuttavista asioista. Tervetuloa vanhat ja uudet, tutut ja tuntemattomat seuraamaan vaarinajattelijan pohdintoja maailman menosta ja vähän siitä muustakin.

Natopellet ja natsit näyttävät olevan vauhdissa. Naapurimaassa Ruotsissa natsit saivat 13 prosenttia äänistä vaaleissa, ja heti demarit ilmoittivat, että vaalivoittajat eristetään kaikesta päätöksenteosta. Kuulostaa pahalta, että kaveri suljetaan ulos poliittisen vallan käytöstä. Millä tavalla se tapahtuu käytännössä, jäi minulle ainakin epäselväksi. Toivottavasti eivät ota käyttöön mitään keskitysleireihin viittaavaa touhua.

Suomessa natopellet ovat tiivistäneet voimansa. Iltapäivälehtiä lukiessa tulee mieleen, että poteroita kaivellaan jo vähän siellä ja täällä. Ukrainan sisällissota ja Krimin väkivaltainen liittäminen Venäjään ovat olleet näyttävästi esillä. Ja syystäkin. Argumentointi on kuitenkin saanut suomalaisessa mediassa lähes hysteerisiä piirteitä, joita natopellet tietenkin mielellään ruokkivat.

Suomihan tunnetaan korkeasta koulutustasosta ja matalasta sivistyksestään. Russofobian levittäminen sananvapauden nimissä kuulostaa falskilta ja kuluneelta selitykseltä. Pääasia lienee, että kansalla riittää puhuttavaa ja pelättävää. Näillä keinoin joukkoja on ennenkin johdettu, silloin kun plöröt on housussa. Keskitytään vihanpitoon ja epävarmuuden luomiseen aikana, jolloin todellinen ongelma on aivan muualla.

Se ongelma on itse Suomi ja sen kansantalous. Kataisen vallanpidon aikana työttömyys ja valtion velka ovat tuplaantuneet. Työttömiä on lähes puoli miljoonaa ja valtion velka sata miljardia. Lienee aivan maailmanennätystasoa yhden pääministerin kaudella, joka kesti ne tunnetut seitsemän vuotta. Kukaan ei ole aikaisemmin pystynyt lähellekkään samaan. Ei liene sattuma, että Stubb uutena kykynä näyttää lähinnä sirkuksen johtajalta, jonka tehtävänä on pitää tivoli pyörimässä seuraavia vaaleja odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti