maanantai 13. lokakuuta 2014

Sitä saa mitä tilaa

Suomen on rantautunut vaarallinen ns. knock out -ilmiö. Jo nimikin kertoo mistä on kysymys, taju kankaalta ja heti. Syrjäytetyt suomalaisnuoret ja -lapset omat omaksuneet USA:ssa jo pari vuotta muodissa olleen "tyrmää yhdellä iskulla ja pointsit himaan" skaban. Hämmästyttävää on se, että ongelmaan puututaan vasta nyt.

Pääkaupunkiseudulla näyttää väkivalta kukoistavan. Helsinkihän on tunnetusti Suomen väkivaltaisin kaupunki. Ystäväni Käpylästä kertoi vastikään joutuneensa soittamaan hätäkeskukseen keskellä yötä, kun kadulla ammuttiin. Rauhallisella asuinalueella tapahtunut ampumavälikohtaus herättää väkisinkin pelkoa paikallisessa väestössä.

Myös ns. terroristit ovat aktivoineet toimintaansa Suomessa. Ensimmäinen oikeudenkäynti on parhaillaan meneillään. ISIS tekee parhaansa tuhotakseen mm. Irakin kurdit ja on värvännyt taistelijoita myös Suomesta. Kummastusta herätti mediassa se, että mistä moinen liike niin äkkiä syntyi.

Mikään ei synny tyhjästä. Ei myöskään ISIS, joka on vain "luonnollinen" jatkokertomus niille tapahtumille, joita USA ja sen muutamat Nato kumppanit harjoittivat käydessään sotaa Irakissa. Valta on vaihdettu väkivallalla maassa. Kurdeistakin suurin osa on sunneja, jotka ovat olleet ahtaalla vallanvaihdon jälkeen.

Väkivalta synnyttää väkivaltaa, oli se sitten henkistä, taloudellista tai fyysistä. Sorretuille kurdeille on yritetty perustaa omaa valtiota jo iät ja ajat. Ongelma on lisäksi siinä, että heitä asuu neljässä eri maassa: Syyriassa, Irakissa, Iranissa ja Turkissa. Nähtäväksi jää onko nyt uuden Kurdistanin vai kansanmurhan aika. Jotenkin tuo jälkimmäinen vaihtoehto tuntuu tutummalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti