sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Vaarallinen ulkomainen agentti

According to the US Department of Justice, RT  is an agent of a foreign, even hostile, power. All the while, the DOJ refuses to explain why this is the case or even cite what laws we may have broken. But something else is in play: critics warn RT is a test case for a wider campaign of media suppression.
CrossTalking with Lee Stranahan, Rocky Anderson and Marcus Papadopoulos.

Seuraavasta linkistä pääset kuuntelemaan Peter Lavellen juontamaa CrossTalk -keskustelua.

https://www.rt.com/shows/crosstalk/409895-rt-sputnik-under-fire/


On siis aika esitellä vaarallinen agentti, mikäli amerikkalaisia viranomaisia on uskominen. RT on venäläinen uutiskanava ja mediatalo, joka tuo näyttävästi esiin toisentyyppisiä totuuksia kuin se, mihin Suomessa ollaan totuttu. RT suoltaa mm. näyttäviä reportaaseja erään suuren ja mahtavan nimeltä mainitsemattoman kaukaisen länsimaan tempauksista ja toilauksista kautta maailman. Näkökulma on välillä riemastuttavan tuore ja avartava. Suosittelen kanavaa lämpimästi kaikille englannintaitoisille.

Vaikka uutiset usein ovatkin pääosin surullisia ja suorastaan pöyristyttäviä niin RT osaa myös napakan satiirin keinot. Blogistilla on monta kertaa ollut mairea hymy huulilla, kun RT:n ohjelmatarjontaa vertaa vaikkapa Pasilan Ison Trollipajan pläjäyksiin. Ja erityisesti Lee Camp saa sarkasmillaan blogistin hartiat suorastaan hytkymään. Katsokaapa vaikkapa joskus "Redacted Tonight with Lee Camp" niin ymmärrätte mistä puhun. Mies kun pääsee showssaan vauhtiin niin äijää ei pidättele mikään eikä kukaan.

Suomalainen valtamedia tai ainakin osa niistä kertoi, että Putin säätää lain, joka määrittelee joitain ulkomaisia tiedotusvälineitä ulkomaisiksi agenteiksi. Tässäkin tietysti unohtui mainita se tosiasia, että "America first" teemalla mentiin tälläkin kertaa. RT sai kunnian kuulua tuohon ensimmäiseen arvokkaaseen joukkoon elikkä palkitun uutistoimiston toiminta jatkuu tästä lähtien ulkomaisena agenttina.

Ne tiedonhaluiset, jotka haluavat maailmasta todenmakuisemman ja monipuolisemman kuvan niin vaihtakaapa välillä kanavaa. Maailmalla tapahtuu paljon mielenkiintoisia asioita, joista teillä ei todellakaan ole minkäänlaista käsitystä, mikäli olette yksistään suomalaisen valtamedian yksipuolisen propagandan tulituksen kohteena. Avatkaa hyvät lukijat silmänne ja herätkää. Ne, jotka eivät ole niin kiinnostuneita tai ovat muuten rasittuneessa tilassa, voivat toki katsella vaikkapa salaisen agentti Maxwell Smartin (Get Smart) uusintoja netistä. Niistäkin tulee sopivan hyvälle tuulelle ja jaksaa taas eteenpäin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti