torstai 11. tammikuuta 2018

Kaksi todellista vaihtoehtoa


Uusi sopimus, joka kieltää ydinaseet, tuottaa harmaita hiuksia Suomen ns. natokiimaisille nilkeille.  Suomi on valinnut Natoa myötäilevän kannanoton eikä aio allekirjoittaa YK:ssa laadittua sopimusta. Toisin päättivät mm. Itävalta ja Irlanti. Suomen ylin ulko- ja turvallisuuspoliittinen johto Niinistöjen ja Soinin johdolla myötäilevät sen sijaan totuttuun tapaansa Naton ja USA:n tahtoa.

Viimeisin episodi asian tiimoilta saatiin muutama päivä sitten, kun Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström kertoi, että Nato on uhkaillut Ruotsia siitä, että maa harkitsee ydinsulkusopimuksen hyväksymistä. USA:n Nato-lähettiläs Bailey Hutchisonin ukaasi siitä, että jos Ruotsi allekirjoittaa niin se vaarantaa Naton ja Ruotsin välisen sotilaallisen yhteistyön. Sanomattakin on selvää, että Suomen ns. valtamedia Pasilan Ison Trollipajan johdolla vaikeni kokonaan tästä konfliktista ns. korealaiseen malliin.

 – Vi gör en självständig bedömning och genomlysning och ska sen fatta beslut. Vi kommer inte att bry oss om hot , det är inte acceptabelt att man göra såna här uttalanden, det är kontraproduktivt, detta samtal måste föras lugnt och sansat, säger Margot Wallström i intervjun med SVT Nyheter.

Ulkoministeri jatkaa ja toteaa ymmärrettävästi suuttuneena, että Nato ei päätä Ruotsin sisäisistä asioista. Rohkeaa puhetta, johon meillä ei ole totuttu. Suomessa kun on yleensä tapana, että kaikki käy mikä on tuon Suuren ja Mahtavan Sotilasliiton tahto. Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta on tehty kauppatavaraa, jonka hinta riippuu poliittisista suhdanteista.

Elämme vaarallisia aikoja. Ihmetellä täytyy tätä suomalaista  edustuksellista demokratiaa. Tällä hetkellä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta vastaavat Soini ja Niinistö, sininen tulevaisuus, puolue, jonka kannatus on hulppeat kaksi prosenttia. Siis kaksi miestä keskeisissä tehtävissään hääräämässä ja ujuttamassa Suomea Natoon. Mitä nopeammin näistä herroista päästään lopullisesti eroon sen parempi suomalaisille.

Ulkopolitiikan ylin johto lienee silti edelleen Tasavallan Presidentin käsissä. Tosin tässäkin asiassa on syntynyt välillä väärinkäsityksiä. Mikäli siis äänestät Niinistöä tulevissa presidentin vaaleissa, annat äänesi samalla myös Natolle. Tälläkin hetkellä suomalaisia sotilaita on mukana Naton sotilas-operaatioissa mm. Afganistanissa ja Irakissa. Mikäli haluat Suomeen ohjussiiloja, jotka on varustettu ydinkärjillä, anna toki äänesi Niinistölle. Mikäli haluat lisää suomalaisia sotilaita kaikkiin mahdollisiin maailman konflikteihin, anna toki äänesi Niinistölle. Takuuvarma on, että saamme urhoollisesti joukkojensa edessä kaatuneita sankareita lisää.

Mikäli taas luotat siihen, että paras turvatakuu Suomelle on pysyä puolueettomana ja sotilaallisesti liittotumattomana maana, anna äänesi Väyryselle. Mikäli uskot siihen, että Suomen ulko- ja turvallisuupolitiikka ei ole kauppatavaraa, joka on ostettavissa ja myytävissä, anna äänesi Väyryselle. Mikäli haluat, että Suomi tulee toimeen ja pärjää kaikkien naapurimaidensa kanssa, annä äänesi Väyryselle. Ihan vinkkinä vaan, että oikeastaan aika selkeä vaihtoehto tällä kertaa. Siksi Paavo.

2 kommenttia:

  1. Ei Suomikaan aivan noin mustavalkoinen ole. Natovastaisuutta on muuallakin kuin Paavo-kultin kannattajissa. No panic, vaari!

    VastaaPoista
  2. Toki näin on ja gallupit puhuvat puolestaan. Ongelmana on vain, se että nämä tilanteet tulevat aina yllättäen ja pyytämättä ja silloin kansalta ei tulla kysymään yhtään mitään. Tuo pieni natoklikki on hajotettava ennen kuin on liian myöhäistä.

    VastaaPoista