lauantai 13. tammikuuta 2018

Toinen totuus Ukrainasta



Amerikkalainen elokuvaohjaaja Oliver Stone dokumentoi mielellään maailmanpoliittisista asioista ja  on jostain syystä jäänyt kovin vähäiselle huomiolle suomalaisessa ns. valta- eli totuusmediassa. Hän on tuottanut varsin mallikkaan reportaasin Ukrainan tapahtumista. Dokumentti valmistui jo vuonna 2016 ja on nimeltään "Ukraine on Fire". Stonella on ollut "yllättäviä" vaikeuksia saada dokumentti julkisuuteen ns. vapaassa maailmassa eli ns. länsimaisen sivistystason omaavissa maissa. Tässä se nyt kuitenkin on video -versiona.

On ymmärrettävää, että dokumentti ei ns. yhden totuuden levittäjiä kiinnosta. Eli jos haluat säilyttää ns. länsimaisen sivistystasosi, jätä suosiolla katsomatta. Muille tiedonhaluisille dokumentti valottaa aluksi Ukrainan historiaa ja tuo myöhemmin esiin näyttävästi CIA:n ja USA:n roolin maan mellakoissa ja hajaannuksessa. Ukrainaa on myös vaikea ymmärtää, ellei tunne sen väkivaltaista historiaa.

Videolla tuodaan esiin monia tunnettuja tapahtumia ja myös niitä, jotka ovat jääneet pimentoon. Videolla todistetaan, että Ukraina on ns. normaali jatkumo niille kaikille muille USA:n masinoimille "demokratian kaapuun puetuille vallankumouksille". Median manipulointi, propaganda, raha ja taitava hajota ja hallitse -oppi toimii ainakin jonkin aikaa. Eli ei mitään uutta länsirintamalta.

Video on englanninkielinen mutta siitä huolimatta helppo seurata. Loppu tosin on vähän hieman teatraalinen: kolme minuuttia keskiyöhön teemallaan. Suositukset kuitenkin täältä katsoa loppuun asti. Dokumentissa on mainioita lausahduksia ja totuuksia maailman menosta. Ja ainakin yksi tuttu julkkis Georgiasta, jolle voi jo vähän nauraakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti