lauantai 20. tammikuuta 2018

Koko kansan kusettaja



Suomi on saanut jo pariin otteeseen huomatuksen Euroopan neuvostolta siitä, että meillä on liian matala perusturva. Tämä ei istuvaa presidenttiä paljoa kiinnosta eikä hetkauta. Niinistöhän kertoi, että hän ei ole mikään arvojohtaja vaan arvojen johdattelija. Hän siis manipuloi ja kusettaa. Kertoo, että tietämyksensä mukaan valtakunnassa on kaikki hyvin.

Suomi joutuu Euroopan neuvoston sosiaalisen peruskirjan rikkomisesta järjestön tarkkailulistalle. Noloa on vielä, että Suomen pitää antaa säännöllisesti raportti perusturvan parannuksista siihen asti, kunnes niiden taso täyttää vaatimukset. (YLE 11.2.2015) Olisi mielenkiintoista nähdä, mitä noihin raportteihin on riipusteltu.

Niinistön harhaiset tiedot kansalaisten tilanteesta ovat käsittämättömät. Lisäksi hänen akateemiset saavutuksena ja  kouluarvosanat ovat suoraan sanoen järkyttävän huonot. Kuvaava on, että hänen "gradunsa", joka hyväksyttiin Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa oli jossain vaiheessa kadonnut. Ei löydy edelleenkaan yliopiston kirjastosta eikä oikeustieteen laitokselta.  Blogisti pohtiikin vakavana, että mikähän mahtaa olla  Niinistön "gradun" aiheuttama eli aikaansaama tieteellisen kontribuution taso.

"Gradun" tai paremminkin sanottuna suppean lopputyötutkielman nimi on "Irtaimen pantin realisointi etenkin myyjän huolellisuusvelvollisuuden kannalta". Olisi todella mielenkiintoista lukaista tuo kyhäelmä, mutta se ei ole julkisessa jaossa. Kyseisen suppeahkon "tieteellisen lopputyötutkielman" arvosanaksi tuli kahdeksan (8) pistettä. Niinistön tutkinnon (OTK) yleisarvosanaksi tuli approbatur, joka on heikoin hyväksyttävissä oleva arvosana.





Onko Niinistön "gradukin" juosten kustu. Kerron yhden tapauksen, joka perustuu omakohtaiseen kokemukseen. Suoritin aikoinani samassa tiedekunnassa siviilioikeudessa arvosanan, johon sisältyi yhtenä osana ns. suullinen kuulustelu eli tentti, jossa professori testasi tentattavan tiedot. Aika oli sovittu ja saavuin professorin työhuoneelle. Jostain syystä kuulustelijalla oli kuitenkin kauhea kiire junalle.

Professori ehdotti, että otamme taksin ja matkalla rautatieasemalla hän tenttaa minut. Sehän sopi vallan mainiosti myös kiireiselle opiskelijalle, sillä matka tulisi olemaan varsin lyhyt. Matkan aikana keskustelimme säästä, vaihdoimme mieltä koulutuspoliittisista asioista ja professori kertoi vitsin, jota en nyt parhaimmilla tahdollakaan jaksa enää muistaa. Taksimatkan jälkeen professori kirjoitti virne naamallaan opintokirjaani hyväksytyn merkinnän suoritetusta kuulustelusta. Arvatkaapa, kuka maksoi taksin.

YLE.n uutisissa kerrottiin, että Niinistö on ainoa presidentinvaaleissa oleva ehdokas, jonka mielestä tuloerot eivät ole Suomessa liian suuret. Tämä on tietysti luonnollista, koska "vastakkainasettelun aika on ohi" ja itku ei auta markkinoilla. Niinistön mielestä on normaalia ja tavoiteltavaa, että Suomen miljoonaa kansalaista, jotka elävät köyhyysrajan alapuolella, pitääkin nöyryyttää ja syyllistää. Niinistön mielestä on normaalia ja jopa sopivaa, että Helsingin kaduilla kilometrin pituiset ruokajonot kasvavat. Ne kuuluvat jo olennaisena osana normaaliin helsinkiläiseen katukuvaan.

Niinistö profiloitui myös "työväen presidentiksi" edellisessä kampanjassaan. Viimeisin tempaus tällä saralla oli presidentin hyväksymä ja allekirjoittama ns. aktiivimalli. Tuossa mallissa kaikki Suomen työttömät velvoitettiin löytämään itselleen jonkinlainen työpaikka tai muuten tulee raippaa. Näyttää siis siltä, että istuva presidentti on täysin tietämätön siitä, että Suomessa ei ole avoimia työpaikkoja riittävästi. Tosiasia, joka ei piiskaamalla mihinkään muutu. Harvinaisen tietämätön ja sivistymätön kansakunnan päämieheksi. Siksi Paavo ja yhtään epäilemättä.

2 kommenttia:

  1. Viimeisimmän gallupin mukaan yli puolet suomalaisista vastustaa aktiivimallia. Saapi nähä mitä Suomen duunarit äänestää pressan vaaleissa.

    VastaaPoista
  2. Eilinen Helsingin Uutiset: Hurstin ruoka-apu hätää kärsimässä, leipää jonottaa joka viikko jo 5400, kun 10 vuotta sitten jonottajia oli 700. Pitihän se miljoonakin sieltä vielä ottaa pois eduskunnan päätöksellä (KOK, Keskusta, Siniset). Valtakunnassa kaikki hyvin.

    VastaaPoista