tiistai 16. tammikuuta 2018

Niinistön nootti


Ylen eilisessä vaalitentissä tuli esiin kaksi faktaa: Niinistö kertoi olevansa liittovaltion kannattaja ja  samalla hän väitti, että euro on ollut Suomelle siunaus. Tänä vuonna 2018 käydään siis viimeiset presidentinvaalit, mikäli Niinistö saa tahtonsa läpi. Vuonna 2024 Suomi valitsee itselleen historiansa ensimmäisen kuvernöörin. Elämme siis itsenäisen Suomen viimeisiä ratkiriemukkaita vuosia. Meno tulee olemaan julmaa. Pitäkää huolta toisistanne.

Niinistö myös kertoi, että hän ei ole mikään arvojohtaja vaan pikemminkin arvojen johdattelija. Sovitaan sitten niin. Niinistön johdatuksella Suomi liitettiin euroon vastoin Suomen perustuslakia. Ensimmäiseksi, käytyään pankkiautomaatilla, Niinistö soitti 1.1.2002 eurooppalaiselle kolleegalle Kreikkaan ja onnitteli. Suomi ja Kreikka saivat yhdessä euron, markan ja drakman aika päättyi. Niinistö ei jostain kumman syystä ole tehnyt valtiovierailuja eikä edes työvierailuja Kreikkaan. Olisi tietysti ollut syytä käydä utelemassa, että miten tämä niinkuin meni heidän mielestään.

Suomessa ei löydy yhtään arvostettua ekonomistia, joka on samaa mieltä Niinistön kanssa euron mukanaan tuomasta siunauksellisuudesta. Euro on ollut Suomelle onneton valinta ja tuonut valtavan julkisen talouden velkaongelman, tietoisesti pitkitetyn suurtyöttömyyden ja eriarvoisuuden kasvun. Rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät köyhtyneet.

Suomessa syrjäytettyjä ja köyhyysrajan alapuolella elää miljoona ihmistä. Seura -lehden tekemän (4.1.2018) selvityksen mukaan seitsemällä (7) suomalaisella miljardöörillä on yhtä paljon varallisuutta kuin 40 prosentilla vähävaraisimmista yhteensä. Tässä on pelkistettynä se irvokas kuva Suomen kahtiajakautuneisuudesta.

Niinistön kognitiivinen hahmotuskyky on selvästi heikentynyt. Selvimmin se näkyy hänen Nato spekuloinnissaan. Niinistön mukaan Nato on venäläisille uhka. Mikäli Venäjä näkee koko lännen uhkana niin Suomen pitää liittyä Natoon, Niinistö sanoo. Logikka on vähintäänkin omituinen.

Näyttää siis siltä, että Niinistöllä on vain yksi ilmansuunta. Missä on etelä, missä pohjoinen ja missä on itä. Niinistö unohtaa, että maapallo on pyöreä eikä mikään pannukakku. Niinistön jo lähes maanisia piirteitä saaneissa pohdiskeluissa esiintyy selvästi vainoharhaisuutta ja suorastaan skitsofreenisia piirteitä. On selvää, että Niinistön henkinen mielentila on vähintäänkin järkkynyt.

Vastakkainasettelun aika on ohi ja vastaan ei ole panemista ja vielä vähemmän sanomista. Suomi on laitettu myyntikuntoon. Hinnalla ei ole niin väliä, kunhan se vain tapahtuu Brysselin pillin tahtiin. Euroopan parlamentissa on tänään 751 jäsentä, johon suomalaiset valitsevat 13 edustajaa eli ns. meppiä. Mikäli liittovaltio toteutuu Niinistön haluamassa muodossa, tuo edustajamäärä tulee vielä pienentymään. Vai kuvitteletko, että 5,5 miljoonainen kansa saisi edelleen äänestää nuo 13 meppiä tulevan ja kaavaillun liittovaltion parlamenttiin.

Euroopan komissio ja liittovaltion presidentti valitaan poliittisesti. Siinä suomalaisilla äänestäjillä ei ole sanomista. Komission jäsenten, tällä hetkellä 28, lukumäärää on myös tarkoitus pienentää. Suomi tulee todennäköisesti menettämään sen ainoansa edustajan eli ns. komissaarin. Kiertoa tule ja pienet maat menettävät sen vähäisenkin edustajansa todellisessa kabinettipolitiikassa. Suhmuroinnin aika on vasta alkamassa.

Käytännössä Euroopan liittovaltiolta ei tule yhtään päätöstä ulos ilman, että Saksa ja Ranska ovat yksimielisiä. Käytännössä saksalaiset ja ranskalaiset äänestäjät päättävät sekä Suomen talouspolitiikasta että Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Onko tämä Sinun tahtosi? Onko tämä sinun valintasi?

Niinistö kertoi jo soittanneensa Merkelille, että mitä mieltä me saadaan ja voidaan olla. Niinistössä on selvää marionetti ainesta, koska hänen päättelykykynsä on tunnetusti vajavainen. Niinistö kertoi myös olevansa rauhan mies. Niinistö turvautuu mielellään isompiin poikiin ja piiloutuu mielellään isompien selkien taakse. Enhän minä mutta kun pojat tahtoivat. Niinistö käyttäytyy pikemminkin rauhattomasti, ja kertoo ylpeänä, että Suomi oli ensimmäinen, joka tuomitsi Krimin kansanäänestyksen ja on ehdottomasti kaikkien Venäjää kohdistuvien pakotteiden takana. Sällillä on kovat puheet, toteaa blogisti ja hymyilee vienosti.

Niinistön mahdollinen jatkovalinta on suuri uhka suomalaiselle yhtenäisyydelle. Niinistön käsitys maailman menosta on yksipuolinen ja polittisesti värittynyt. Niinistö on puhelinhäirikkö, joka soittelee ja häiritsee maailman tärkeimpien johtajien päivittäisrutiineja. On varmaa, että Putinkin on monta kertaa ollut vähintäänkin kiusaantunut miehen jatkuvasta puhelinhäirinnästä. Merkelistä nyt puhumattakaan. Niinistön olisi ymmärrettävä, että Atlantin takaa tulleet viestit eivät tarvitse puhemiestä. Niinistön olisi mitä pikemminkin syytä harjoitella ja keskittyä vaipanvaihtoihin ja koiran kusettamiseen. Kansan kusettamisen aika on nyt ohi.

2 kommenttia:

  1. Two thirds of Russians believe their country has enemies in the international arena, with the US, Ukraine and the EU topping the list, a fresh survey by independent pollster Levada Center has revealed.

    Niinistön logiikkaa noudattaen Suomen on liityttävä Natoon ja heti.

    VastaaPoista
  2. No niin, siinähän se sitten lepää. Ilmeisesti Niinistön kassakaapissa on jo valmiiksi kirjoitettuna Nato-hakemus. Puuttuu vain ulkoasiainvaliokunnan hyväksyntä jotta homma saadaan loppuunviedyksi.

    VastaaPoista