keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Suomen suurin puolue

Kokoomus ei ole Suomen suurin puolue vaikka puolue sitä ehti hehkuttamaankin juhliessaan kuuden eduskuntapaikan häviötään omissa vaalijuhlissaan. Taisi skumppa taas kerran sekoittaa päät pahanpäiväisesti. Nukkkujat ry on ylivoimaisesti Suomen suurin puolue vaikka hekin menettivät osan kannatuksestaan.

Sain kutsun nukkujien vaalijuhliin ja täytyy myöntää, että meno oli aivan toista kuin ravintola Bankissa. Ei esiintynyt minkäänlaista öykkärointiä, ei humalaisia selittelemässä, miten hyvä jätkä sä olet, ei katteettomia lupauksia eikä mitään merkkejä hurmahenkisestä paatoksesta. Tunnelma oli rauhallinen ja vakaa. Suorastaan levollinen olo leimasi tilaisuutta vaikka juhlijoita oli paikalla useita tuhansia.

Yritin tunnistaa joitakin vanhoja tuttuja mutta niitä oli yllättävän vähän paikalla. Ja nekin vähät ehtivät luikkia ja kadota johonkin väentungokseen nähdessään minut. Olisin niin mielelläni vaihtanut pari sanaa ja kysynyt, miltä nyt tuntuu. Jossain kaukana olin erottavani pari banderollia, joissa luki isoilla kirjaimilla jotain EVVK tai ainakin siihen suuntaan. Näkyvyys oli välillä niin huono.

Yhtä vanhempaa herraa ehdin vetäisemään hihasta, sillä olin usein tavannut miehen samaan aikaan ruokaostoksilla. Hänkin vain hymyili vienosti ja taputti minua ystävällisesti olkapäille ennen kuin hävisi nopeasti väkijoukkoon.  Jossain syrjässä istui iso nuorten joukko lattialla. Heillä oli kummallinen lasittunut katse ja he näyttivät olevan kuin transsissa. Vain päiden tasainen nytkyttely kertoi, että musiikkia sieltä kuulokkeista ilmeisesti kuunneltiin.

Kukaan ei pitänyt puheita. Kukaan ei sanonut mitään. Toki pientä äänetöntä tönimistä esiintyi mutta sehän on luonnollista siinä väkimäärässä. Yritin epätoivoisesti saada jonkinlaista yleiskuvaa tuosta massasta mutta se oli täysin mahdotonta.  Oli nuorta ja vanhaa, oli naista ja miestä ja siinä kaikki. Joidenkin katseissa olin havaitsevani vihaa ja jotkut taas näyttivät olevan masennuksen vallassa. Jäin vain ihmettelemään, mistä näitä ihmisiä oikein tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti